Recente FabMoments

Hart zagen / lasersnijden

9 februari 2015
Door Quinta Bies

Na introductie van Jet Broekstra op het FabLab en met hulp van de medewerkers

maak ik enthousiast gebruik van de lasersnijder. http://www.quintabies.nl!

Ik zaag het in hout en schilder dit. 

Heat treatment

27 januari 2015
Door NinaH

Voor de ArTechLab Minor van ArtEZ moest ik de oppervlakken van stukken plexiglas en een onbekend kunststof (ABS of polystyreen) aan elkaar lijmen. Ik gebruikte daarvoor Epoxy en Aryfix lijm. De epoxy gaf geen glashelder resultaat zoals gewenst, de acryfix wel. Allen bij het onbekende materiaal werden scheurtjes zichtbaar. Dat komt omdat verschillende kunststoffen verschillende spanningen hebben, die door de lijm beinvloed worden. Vervolgens gingen alle kunststofstukje de oven in. Tenminste 2,5 uur tot maximale temperatuur van 80 grad celsius, langzaam laten opwarmen en afkoelen.

Externe harde schijven opbergkistje

21 januari 2015
Door Mark CloseBy

Ik heb een opbergkistje ontworpen. Hier passen 10 harde schijven in. Ik heb met hulp van de laser snijder mijn ontwerp uitgesneden uit berken hout van 3mm. Alle delen passen precies in elkaar, en vormen hierdoor een mooi rek waarin de harde schijven opgeborgen kunnen worden. Het is geheel op maat gemaakt, en heb daarbij dus rekening gehouden met de afmetingen van de harde schijven. 

TETEM Kunstruimte Ipad rek

19 december 2014
Door Grizwaldo

Voor TETEM Kunstruimte heb ik een Ipad rek ontworpen. Hier passen 5 Ipads in. Ik heb met hulp van de laser snijder mijn ontwerp uitgesneden uit berken hout van 4mm. Alle delen passen precies in elkaar, en vormen hierdoor een mooi rek waarin de Ipads opgeborgen kunnen worden. Het is geheel op maat gemaakt, en heb daarbij dus rekening gehouden met de afmetingen van de Ipads. Zo dat iedereen kan zien dat het voor TETEM is, is ook het logo er in gegraveerd. 

Acryl Letters

10 december 2014
Door chankerd

Voor de inrichting van onze nieuwe studio wilden we ons logo op de muur plaatsen. Dit hebben we gerealiseerd door de lasersnijder te gebruiken van het fablab.

Thermoskan

3 december 2014
Door Mnemosyne

Voor ons dispuut hebben wij dit jaar vverjaardagscadeautjes geregeld. Iedereen krijgt een blauwe thermoskan met het dispuutslogo en de naam, en hun eigen naam staat op de achterkant. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van een illustrator bestand en de foliesnijder. Na een paar testrondes waaruit bleek dat we de grootte verkeerd hadden ingeschat en onze print even groot zou worden als de kan. Na wat hulp van de fablab-medewerkers zijn we er toch uitgekomen en zijn we heel blij met het eindresultaat.

Fotosleutelhager

3 december 2014
Door Duitel

Verenigingsembleem in Triplex

26 november 2014
Door Han Slob

Voor een sinterklaassuprise wilde ik het embleem van de vereniging van m'n zwager graveren zodat hij dit op kon hangen in zijn huis.

Inzooming 1:100 model solfatara

14 november 2014
Door jesse

Ik heb na mijn eerste model van de solfatra nu een inzooming op schaal 1 op 100 gemaakt.

Insert voor Pathfinder: Skull & Shackles Card Game

31 oktober 2014
Door wmbreedveld

Voor het spel Pathfinder wilde ik een custom insert maken die in de originele doos past. Omdat ik de kaarten in hoesjes stop passen deze slecht in de originele plastic insert. Deze insert van hout biedt wel genoeg ruimte voor alle kaarten.

Vrouwe Iustitia

31 oktober 2014
Door Omebob

Vrouwe Iustitia, uitgesneden en gegraveerd uit hout.

Waterpijp graveren

29 oktober 2014
Door Stephan Haan

Waterpijp laten graveren met logo als cadeau voor bestuur.